Skærmbillede 2012-10-02 kl. 02.02.52

Skærmbillede 2012-10-04 kl. 15.17.54Skærmbillede 2012-10-04 kl. 15.18.41Skærmbillede 2012-10-04 kl. 15.18.26


Kamelkaravanen har sammen med Louisiana Børnehus og Folkekirkens Nødhjælp brugt de seneste to år på at udvikle AFRIKA FOR BØRN, som er et nyt nationalt tilbud til 5-10-årige danske børn, som på en helt ny måde gør Afrika spændende, underholdende - og oplysende.

AFRIKA FOR BØRN er en ny børneforestilling og oplysningskampagne, der vil give danske børn spændende kulturoplevelser og samtidig nuancere deres syn på afrikanske børns liv. Ved at blande film, musik, multimedie-show, kunst-workshops og undervisningsmateriale tænker AFRIKA FOR BØRN oplysning på en ny måde. Målet er at gøre et ellers tungt emne nyt, farverigt og interessant for børnene.
Undervisningsmaterialet kan også downloades gratis her på siden under ’Presse / Download’.

AFRIKA FOR BØRN er blevet til, efter Morten Schrøder og Cecilie Enevold fra Kamelkaravanen har rejst flere gange i Uganda og Zambia. Her opdagede de, hvor mange oversete positive historier, der kunne fortælles om de lokale børn. Derfor er det en vigtig del af projektet også at forklare, hvor seje de afrikanske børn er, hvor meget de kan, hvordan de ser verden, og hvad vi som danskere kan lære af dem.

Allerede nu virker projektet til at være en succes hos børnene; debutkoncerterne med den nye forestilling i Louisiana Børnehus og Vanløse Kulturhus i efteråret 2012 trak fulde huse, ligesom Kamelkaravanens tidligere samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp - kampagnen ’Bamse & Blyant’ fra 2009 – fik flotte anmeldelser og indsamlede over 20.000 bamser til børn i flygtningelejre i Mellemøsten.

Se mere på www.afrikaforbørn.dk - her kan du se film fra Afrika, hente gratis undervisningsmateriale og meget mere...